columns

Elke week is er wel iets wat opvalt en wat voldoende waarde heeft om over geschreven te worden. Onze wereld zit nu eenmaal raar in elkaar en we maken elkaar gek met allerlei rare (en soms zelfs onbeduidende) zaken. Voldoende stof om over te schrijven en onze absurdistische wereld te schetsen.

Je bent pas oud wanneer je  stopt jezelf te verbazen. Allerlei zaken in het leven lijken van dag tot dag logisch en onveranderlijk, maar dan opeens  komt er een moment dat ze toch opeens absurd blijken. Het kan iets zijn op straat, in de supermarkt of iets uit de actualiteit. 

Wanneer je jong bent verbaas je je nog over veel zaken in jouw directe omgeving. Veel invloed heb je nog niet, dat komt met de jaren. Maar door de jaren heen kijkend naar de bestuurders om je heen, neemt veelal de verbazing toe en het respect af. Hoe dichter je zelf zit bij 'waar het gebeurt' hoe realistischer het beeld wordt. 

Realistisch betekent soms ook dat het nu eenmaal niet anders is. Maar de kunst is om te blijven herkennen dat dingen raar in elkaar zitten of vreemd lopen. En columns schrijven is een goed medium om die verbazing te uiten. 

OK-ken

Laatste hoorde ik op de radio een opmerkelijk item. Het blijkt dat vrouwen er niet van houden wanneer ze door hun vriend worden ge-okt. Dat trok wel mijn aandacht, want wat is dat nu weer?

lees meer

De grensrechter

De verontwaardiging is natuurlijk terecht en iedereen is het er over eens dat dit nooit meer mag gebeuren. Maar hoe gaan we dat voorkomen? De maatschappij dat zijn wij zelf, maar toch wordt er vooral gekeken naar allerlei 'verantwoordelijken' met de vraag wat ze eraan gaan doen! En wat doen we er zelf aan?

lees meer